Mercedes-Benz probeert de spanning er nog een beetje in te houden, maar eigenlijk verhult onderstaande afbeelding weinig meer van de aankomende S-Klasse Cabriolet. Denk het dak van de bestaande coupé weg en daar staat de nieuweling.

S-Klasse Cabriolet

De S-Klasse Cabriolet wordt half september op de IAA-autoshow in Frankfurt onthuld en gaat het vanaf volgend jaar opnemen tegen de Bentley Continental GT. De Mercedes-Benz SL opereert een segment lager en wedijvert met onder meer de BMW 6 Serie Cabrio.

De volgende SL zal overigens weer een stoffen kap krijgen (de laatste generatie die dat had was de van 1989 tot en met 2001 gebouwde R129), net als deze S-Klasse Cabriolet. Volgens Mercedes-Benz geeft een softtop ontwerpers veel meer vrijheid.

“Een S-Klasse Cabriolet was er voor het laatst in 1971”

Als de Cabriolet op de markt komt, is hij de zesde telg van de S-Klasse. Momenteel bestaat het leveringsprogramma uit de sedan (in twee lengtes), de coupé, de Mercedes-Maybach en de Mercedes-Maybach Pullman.

Een S-Klasse Cabriolet was er voor het laatst in 1971, toen Mercedes-Benz stopte met de productie van de SE Cabriolet (W111/W112). Deze werd tien jaar lang gebouwd als onder meer 220 SE, 250 SE, 280 SE, 280 SE 3.5 en 300 SE.

Reageren op dit artikel:

RTL Auttovisie - aflevering 1 - seizoen 2: Koen Verweij en Christijan Aalbers
Vorig bericht

RTL Autovisie aflevering 1 gemist? Kijk hier de uitzending

mg a
Volgend bericht

Foto's van autobodems zijn verrassend mooi

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”