Om bij Sail 2015 te blijven; Rolls-Royce heeft net een Phantom met zeebenen voorgesteld. Het model is ontwikkeld door de Bespoke-divisie van het merk en gaat door het leven als Nautica.

rolls-royce-phantom-nautica-1-970x546-c

De Phantom Nautica is volgens Rolls-Royce geïnspireerd op klassieke jachten en valt op door zijn exterieurkleuren. Boven de taillelijn – als je die zo kunt noemen bij een ruim 2500 kg zware auto – is de ‘Roller’ in Arabian Blue gespoten, daaronder in Orchid White.

“Binnenin is het zwemmen in een zee van leer, hout en chroom”

De met de hand geschilderde striping op de flanken wordt vlak achter de voorwielen onderbroken door een ankerlogo, dat ook in het interieur terugkomt. Verder is het binnenin natuurlijk zwemmen in een zee van leer, hout en chroom. Geinige extra is het speciaal voor Rolls-Royce gemaakte kompas, dat in een dashboardlade huist.

Reageren op dit artikel:

RTL Auttovisie - aflevering 1 - seizoen 2: Koen Verweij en Christijan Aalbers
Vorig bericht

Vanavond start nieuw seizoen RTL Autovisie

Alpina-D3-Bi-turbo-facelift-2015-01
Volgend bericht

Twee keer kijken: lichte facelift Alpina D3 Biturbo

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”