Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 30 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Win échte bekers met Gran Turismo Sport

Fans van de racegameserie Gran Turismo kunnen zich verheugen op een nieuwe titel voor de console Playstation 4. Ontwikkelaar Polyphony Digital heeft namelijk Gran Turismo Sport aangekondigd. En dat is een bijzondere titel.

Volgens de makers zorgen de graphics, het geluid en de physics-engine van Gran Turismo Sport voor meer realisme dan ooit. Opvallend detail van de racegame is dat Polyphony Digital voor de racegame een samenwerking is gestart met de FIA, de internationale autosport federatie.

“Aan het einde van het seizoen wordt een échte beker uitgereikt”

Volgens Gran Turismo-bedenker Kazunori Yamauchi worden er in Gran Turismo Sport gedurende het jaar twee FIA-kampioenschappen digitaal verreden. Spelers die voor hun eigen land willen rijden, kunnen deelnemen aan de Internationale Cup. Spelers die liever een autofabrikant vertegenwoordigen, schrijven zich in de Merkencup. De winnaars van deze kampioenschappen krijgen na het einde van het raceseizoen een échte beker. Het is voor het eerst dat een game officieel op hetzelfde niveau als de autosport wordt erkend. Iedereen kan deelnemen aan Gran Turismo Sport. Leeftijd vormt geen beperking. Betatests van de game starten volgens Yamauchi begin volgend jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.