Aston Martin blijkt onterecht de janksmoel te hebben uitgehangen. Het merk piepte toen Fisker de eerste schets van de Force 1 liet zien, want de auto zou te veel op de DB10 lijken. Maar dat blijkt helemaal niet het geval.

The 2016 Fisker V10 Force 1 is unveiled during the official launch of VLF Automotive at the North American International Auto Show in Detroit

Als de Force 1 ergens op lijkt, is het wel de Dodge Viper. En dat is niet onlogisch, want de creatie van VLF Automotive – het bedrijf van Fisker – is inderdaad gebaseerd op die Amerikaanse beul. Onder de kap ligt dan ook een 8,4 liter V10, met in de Force 1 een vermogen van 745 pk.

“Onder de kap ligt een 8,4 liter V10, met in de Force 1 een vermogen van 745 pk”

De aandrijfkrachten gaan via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen (een zestraps automaat is ook leverbaar), waarmee de Force 1 in ongeveer 3,0 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat. De topsnelheid van de Force 1 ligt op 350 km/h.

VLF Automotive neemt de Force 1 in april in productie. Het plan is om maximaal vijftig exemplaren te bouwen a raison de 268.500 dollar (omgerekend zo’n 250.000 euro, zonder onze Nederlandse belastingen natuurlijk).

Reageren op dit artikel:

Acura Precision Concept 002
Vorig bericht

Uitgesproken concept: Acura Precision

BMW M2 Copué
Volgend bericht

VIDEO Detroit 2016: BMW pakt uit met steroïdenbommetjes

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”