Hij lijkt op een Renault Captur en zijn naam heeft dezelfde klank. Toch is het geen Captur zoals wij die kennen. Maak kennis met de Kaptur voor de Russische markt. Het is een gemodificeerde Dacia Duster met een Renault-carrosserie.

Renault Kaptur

Grotere variant

Wie snel kijkt denkt dat de Kaptur een gefacelifte Captur is, maar niets is minder waar. Leg de rolmaat er langs en zie dat de carrosserie liefst 21 cm langer is. Ook de breedte wijkt sterk af, te weten 3 cm. In de hoogte komt de Kaptur 4 cm hoger uit. De wielbasis en spoorbreedtes zijn eveneens afwijkend en liggen dichter bij die van de Dacia Duster dan bij die van de Captur. En nog een groot verschil tussen de Captur en de Kaptur: laatstgenoemde is met vierwielaandrijving leverbaar.

 Lokaal

De Kaptur wordt door Renault in Rusland gemaakt. De fabrikant benadrukt dat het model daar alleen voor de lokale markt wordt geproduceerd. Verkoop in Europa staat niet op de agenda.

Reageren op dit artikel:

Schermafbeelding 2016-03-30 om 09.28.42
Vorig bericht

Mercedes-AMG GT R wordt overtreffende trap van SLS Black Series

volkswagen_e-golf_5
Volgend bericht

Tweede Kamer neemt afgezwakte PvdA-motie aan

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.