Geen plug-in hybride, maar een rijdend stopcontact. Onderzoekers van de Technische Universiteit in Delft hebben van de Hyundai ix35 met brandstofcel een rijdende generator gemaakt.

Hyundai ix35 waterstof waterstofauto brandstofcel FCEV

Onderzoek

Een groep onderzoekers van de TU Delft bekijkt naar hoe auto’s op waterstof in de toekomst ook kunnen worden ingezet als energiecentrales. De eerste stap is nu gezet, door de auto te voorzien van een stopcontact. De Hyundai kan genoeg energie opwekken om ongeveer tien huishoudens te voorzien van stroom (10 kW).

Volgende stap

In de volgende stap van het onderzoek wordt gekeken of de Hyundai zijn stroom ook terug kan leveren aan het elektriciteitsnet, maar ook of een compleet huis aangesloten kan worden. Zo zou de auto op waterstof onder meer gebruikt kunnen worden ter ondersteuning van zonnepanelen of windmolens.

Reageren op dit artikel:

CarsCoffeeXXL
Vorig bericht

Cars and Coffee XXL: 21 mei 2016

Mercedes-AMG C 63 - Autovisie.nl -13
Volgend bericht

Mercedes-AMG C 63 Cabriolet maakt gamma compleet

Wouter Spanjaart

Wouter Spanjaart

Redacteur met veel interesse in gadgets en de laatste techniek. Wordt echter helemaal gelukkig van de meest uiteenlopende klassiekers. Heeft een grote voorliefde voor oude Britten, maar droomt van een Facel Vega HK500.