Na maanden van voorbereidingen kon rallycoureur Mark Higgins dan eindelijk het Isle of Man TT-circuit op. In zijn eerste poging verbrak hij het vorige record al.

Subaru WRX STI Prodrive Mark Higgins Isle of Man TT - Autovisie.nl

60,72 kilometer

Onder de 19 minuten, dat was het doel van Subaru. In 2014 (zie video onderaan) wist Higgins het 60,72 kilometer lange circuit namelijk in 19 minuten en 15 seconden te rijden. Dit jaar is het hem in zijn eerste poging gelukt in – schrik niet – 17 minuten, 49.75 seconden. Bijna anderhalve minuut sneller dan voorheen en dan heeft Higgins nog drie pogingen te gaan. Puur voor je beeld: de gemiddelde snelheid was nu 204,34 km/u, tegenover 189,11 km/u in 2014.

Prodrive

De Subaru WRX STI waarin Higgins dit jaar rijdt, is stevig onder handen genomen door Prodrive. De 2,0 liter boxermotor levert ongeveer 600 pk en 550 Nm. De auto is verder volledig gestript en heeft onder meer een Drag Reduction System, waarmee de neerwaartse druk verminderd kan worden, net als in de Formule 1. Ook stond de auto dit keer niet op straatbanden, maar op Dunlop Sport Maxx slicks, die ook gebruikt worden in de BTCC.

Vliegen

Higgins is zelf erg tevreden met zijn eerste poging, die volgens hem ook beter ging dan verwacht. De rallycoureur had slechts Ă©Ă©n probleem tijdens zijn rit op het Isle of Man TT-circuit: vliegen. De laatste acht kilometer had hij slecht zicht door alle vliegen op de vooruit. Als je zijn voorbumper hieronder zit, is dat best goed te begrijpen.

2014

Hieronder nog een keer de recordpoging van 2014:

 

Reageren op dit artikel:

HighRes_42056_LEGOTechnicPorsche_Box
Vorig bericht

Porsche 911 GT3 RS ook uitverkocht in Lego

Vlog Werner Budding
Volgend bericht

Autovisie Vlog Werner Budding: 'Eindelijk rijden met de Alfa Giulia'

Wouter Spanjaart

Wouter Spanjaart

Redacteur met veel interesse in gadgets en de laatste techniek. Wordt echter helemaal gelukkig van de meest uiteenlopende klassiekers. Heeft een grote voorliefde voor oude Britten, maar droomt van een Facel Vega HK500.