Voor wie op het punt staat om een vierdeurs Audi TT Sportback of de vijfpersoons TT SUV te bestellen, is er slecht nieuws. Audi ziet af van uitbreiding van het TT-programma met de vierdeurs coupé en de hoge SUV, ondanks dat de fabrikant lange tijd ervan overtuigd was dat er een derde TT-familielid zou moeten komen.

Audi TT Offroad

Audi TT Offroad

Het schrappen van de plannen om Audi’s TT-familie uit te breiden, blijkt uit een gesprek tussen Autovisie en Audi’s designbaas Marc Lichte. Hij zegt: “We hebben de focus verlegd.” Lichte geeft aan dat de TT Sportback en de TT SUV niet voor niets zijn geweest. De twee studiemodellen dienen nu ter inspiratie voor de opvolgers van de A3 sedan en de Q3 die achtereenvolgens in 2019 en 2018 komen.

Shooting Brake

Audi liep jaren met het idee rond om van de TT ook een derde carrosserievariant te brengen. Op basis van de tweede generatie TT verscheen een studiemodel Shooting Brake, terwijl de huidige editie de basis vormde voor de studiemodellen Sportback en Offroad-concept.Audi TT Autovisie

Media

Het management stond achter het plan om de TT-lijn te verrijken en toetste middels concept cars de marktvraag voor een extra TT-model. Het concern liet zelfs media, waaronder Autovisie, met de prototypes rijden om zo te zien welk model in productie zou moeten gaan. Uiteindelijk komt dus geen van beide recente TT-studiemodellen op de markt.

 

Reageren op dit artikel:

Oud en Nieuw: BMW Isetta vs Smart Fortwo - Autovisie.nl
Vorig bericht

VIDEO Dwerg ontmoet stadsreus: BMW Isetta vs. Smart Fortwo

Concours d'Elegance Paleis Het Loo - Wouter Spanjaart - Autovisie.nl -18
Volgend bericht

Fotoverslag: Concours d'Élégance Paleis Het Loo

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.