Na de Porsche Boxster is nu ook de Cayman voorzien van de ‘718’ typeaanduiding, en ontdaan van zijn natuurlijk ademende zescilinder boxermotoren. Op de Sturup raceway in Zweden testte redacteur Dries van den Elzen of het vernieuwde onderstel het gemis van de huilende zescilinders doet vergeten.

Ook de dichte Porsche met midscheeps geplaatste motor, kreeg viercilinder turbo’s met meer vermogen en een lager brandstofverbruik. Tevens werd het uiterlijk aangescherpt en zou het onderstel beter dan ooit zijn. Voorts is de Cayman voortaan iets goedkoper dan de Boxster, terwijl dat vroeger andersom was. Reken op circa 65.000 euro voor een 300 pk Cayman met 2.0 turbo, en 80 mille voor een 350 pk S met 2.5 liter viercilinder turboboxer. Maar is de Cayman dat geld nog wel waard?

Hot lap Porsche 718 Cayman

 

Reageren op dit artikel:

12- Cars and Coffee - Yvo Alexander - Autovisie.nl
Vorig bericht

Fotoverslag: Classic Cars & Coffee Laren

mc12c
Volgend bericht

Voor u gevonden: Maserati MC12 Corsa by Edo Competition

Dries van den Elzen

Dries van den Elzen

Werd geboren als auto- en motorsportfanaticus en kwam via die weg in de reguliere autoliefhebberij terecht. Geen wonder dat zijn persoonlijk voorkeur sterk naar sportief georiënteerde modellen neigt. Kan door zijn fascinatie voor autotechniek evengoed een Ferrari als een Prius op waarde schatten.