Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 29 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Rijdt hier het topmodel van Alfa’s SUV?

Afgaande op de grootte van de uitlaateindstukken zou hier wel eens het topmodel van Alfa’s nieuwe SUV kunnen rijden… Dat type krijgt de beschikking over een aangepaste 2,9 liter V6 biturbomotor uit de Giulia Quadrifoglio. Autovisie-lezer Ivo de Knegt kwam de nieuweling in Modena tegen.

Alfa SUV - Ivo de Knegt  20160726_112346

Alfa SUV - Ivo de Knegt 20160726_112401Quadrifoglio

Om die strijd in het voordeel van de Italianen te beslechten wordt een krachtig wapen in de vorm van de 2.9 V6 biturbomotor ingezet. De SUV krijgt vermoedelijk een geknepen variant onder de kap, al doen de uitlaateindstukken van dit prototype vermoeden dat de zespitter zelfs meer dan de 510 pk in de Giulia Quadrifoglio gaat produceren. Nu is grootte niet de maatvoering voor motorvermogen.

Alfa SUV - Ivo de Knegt 20160726_112415Benzine en diesel

Naast de geblazen V6 komt de SUV ook met viercilinder turbomotoren op de markt. De benzineblokken hebben een slagvolume van 2,0 liter (200, 250 en 280 pk), de diesels komen tot 2,2 liter cilinderinhoud  (150, 180 en 210 pk). Afhankelijk van de motorisering wordt de trekkracht middels achter- of vierwielaandrijving op de weg overgebracht.

Alfa SUV - Ivo de Knegt 20160726_112405(0)Drie kanshebbers

Hoe de auto gaat heten, is nog niet bekend. In de wandelgangen heet de SUV Stelvio, een naam die door Fiat Chrysler Automobiles-ceo Sergio Marchionne eens is geroepen. Alfa Romeo heeft de naamgeving nooit bevestigd. Stelvio, een bergpas in Noord-Italië met uitermate uitdagende wegen, zou een van de drie kanshebbers zijn.

LEES OOK: “ALFA ROMEO GEEFT GEEN VERVOLG AAN 4C”

Marktintroductie

Alfa Romeo werkt hard aan de SUV. Het model wordt vermoedelijk dit jaar voorgesteld, al zou het kunnen dat de marktintroductie naar 2017 wordt doorgeschoven, aangezien de SUV veel componenten deelt met de Giulia en zodoende de nieuweling direct wil laten profiteren van de ervaringen die het merk momenteel met de vierdeurs sedan opdoet.

Alfa SUV - Ivo de Knegt  DSC_0397Amerikaanse beurs

Wanneer de auto wordt voorgesteld, is evenmin bekend. Een publieksvoorstelling op een Amerikaanse autoshow zou mogelijk zijn, aangezien de verkoopverwachting in de Verenigde Staten heel hoog is. In november wordt in Los Angeles de LA Autoshow gehouden. In januari staat de NAIAS in Detroit gepland. De Giulia verscheen voor het eerst op een Europese autotentoonstelling, de IAA in Frankfurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.