Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 15 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie goedkope maar betrouwbare auto’s voor € 2.500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke auto kun je lang rijden voor maximaal € 2.500? De redactie van Autovisie selecteert samen met de ANWB de beste occasions.

Wie wil er geen auto voor een bescheiden budget die lang meegaat en zonder problemen functioneert? Deze drie occasions zijn duurzaam voor een spreekwoordelijk dubbeltje.

Occasions: betrouwbaar voor een duppie

Suzuki Swift (2005 – 2010)

De Swift rijdt sportiever dan de andere occasions op deze pagina. De gezinsauto weegt nog geen duizend kilo, wat de rijprestaties ten goede komt. Achterin is de Swift wat krap. Met een 1.3-liter benzineuitvoering haal je gemiddeld 1 op 15. Bij een autobedrijf in Heerhugowaard staat een driedeurs zilvergrijze 1.3 GA (2005, 155.000 km)voor € 2.499.

Oordeel van de wegenwacht

Bij de voorwielen kan een rammelgeluidje ontstaan. Er is dan een ring bij het ABS-systeem losgebroken. De Wegenwacht voert een noodreparatie uit. Bij een automaat komt het voor dat de contactsleutel niet uit het slot wil. Oorzaak is de kabel tussen de versnellingspook en het slot. De Wegenwacht kent een noodgreep.

Occasions: Suzuki Swift (2005 – 2010)

Mitsubishi Colt (2004 – 2013)

Zo’n Colt is lekker ruim en praktisch, zeker wanneer je kiest voor de iets langere vijfdeurs uitvoering. De 1.3-liter benzinemotor is vlot genoeg. De latere ’Cleartec’-versies zijn nog zuiniger (1 op 15). In Coevorden staat bij een autobedrijf voor € 2.499 een mooie blauwe 1.3 ’Heartbeat’-uitvoering (2006, 139.000 km).

Oordeel van de wegenwacht

Het kan gebeuren dat de sleutel niet wordt herkend. De Wegenwacht krijgt de auto met een ’harde reset’ weer aan de praat. Als de motor niet meer aanslaat, wordt dat soms veroorzaakt doordat accuzuur de draadboom onder de accubak heeft aangetast. De Wegenwacht kan dat eenvoudig herstellen.

Occasions: Mitsubishi Colt (2004 – 2013)

Daihatsu Sirion 2 (2005 – 2012)

De Sirion is een redelijk ruime, compacte vijfdeurs auto, waarmee je zó wegrijdt. Vanwege z’n hoekige vormgeving valt hij bovendien goed te overzien. Met een 1.3-liter benzineversie rij je al gemakkelijk 1 op 15. Bij een autobedrijf in Wijchen stuiten we op een buitenkansje: een zwarte 1.0 Trend met stuurbekrachtiging (2005, 77.500 km!) voor € 2.499.

Oordeel van de wegenwacht

Van de tweede generatie van de Sirion is bij de Wegenwacht geen enkel mankement bekend dat wel eens vaker voorkomt. Dit zijn typisch auto’s die worden gebruikt door mensen die weinig rijden en zuinig op hun spullen zijn. Tel daar de Japanse bouwkwaliteit bij op en je kunt een Sirion haast blindelings kopen.

Occasions: Daihatsu Sirion 2 (2005 – 2012)

Onze keuze

Laat de grote en bekende merken staan, wanneer je in deze prijscategorie gaat winkelen. De onderlinge verschillen zijn bij deze drie modellen gering, maar de Daihatsu heeft onze voorkeur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.