We wisten al dat ‘ie zou komen, maar toch weet dit nieuwe studiemodel van Mercedes ons nog te verrassen: de Vision Mercedes-Maybach 6.

Vision Mercedes-Maybach 6

Mercedes-Maybach 6

Volgens het Duitse merk is dit een 2+2, maar dan wel een van enorme proporties. De Vision Mercedes-Maybach 6 wordt door de fabrikant ‘een hommage aan de glorietijd van de aerodynamische coupés’ genoemd.

Waarvan akte, getuigen de extreme lange motorkap, lage daklijn en de lang doorlopende lijn naar achteren. Mercedes weigert echter te spreken van retrodesign, maar noemt dit ‘een nieuwe interpretatie van klassieke esthetische principes.’

Interieur

De rode lak draagt de naam Maybach-Red, de wielen meten 24 inch. Ook vanbinnen is er iets bijzonder gecreëerd: een soort lounge met gebruik van veel hoogwaardige, luxe materialen. Daarnaast geldt de voorruit als ‘augmented’ display met allerlei informatie over het rijden en de geografie.

Elektrisch

Zoals de naam doet vermoeden meet deze auto in lengte bijna zes meter. Nog opmerkelijker is de aandrijflijn: die is volledig elektrisch middels vier compacte synchroon-elektromotoren, voor elk wiel één.

LEES OOK: EXTREEM LUXE EN EXTREEM VEILIG: MERCEDES-MAYBACH GUARD

Hoewel het om een conceptauto gaat, communiceert Mercedes wel de nodige cijfers: een vermogen van 750 pk, waardoor een sprint van 0 tot 100 kilometer per uur in minder dan 4 seconden mogelijk is. De topsnelheid bedraagt (begrensd) 250 km/h, de actieradius 500 kilometer.

Vision Mercedes-Maybach 6

Pebble Beach

Met deze auto steelt Mercedes (samen met onder meer Cadillac) de show tijdens de Monterey Car Week, waarbij het Concours d’Elegance van Pebble Beach het hoogtepunt vormt. Ook Koenigsegg en Lamborghini geven acte de presence met bijzondere nieuwe modellen.

Reageren op dit artikel:

2- Aston DB11 - Autovisie Cars and Coffee XXL -  Autovisie.nl
Vorig bericht

Vleugeldeuren en V12's op Cars and Coffee XXL

Ford GT Werner
Volgend bericht

Ford verlengt productie van de Ford GT met 2 jaar

Autovisie

Autovisie