Honda laat op de autoshow van Parijs de Europese versie van de nieuwe Civic zien en doet er gelijk een schepje bovenop. Want ook de Civic Type R staat op de beursvloer, zij het dan officieel nog in conceptvorm.

civic type r

En zoals we dat inmiddels gewend zijn van vorige generaties Civic Type R is het ook bij de nieuwe weer een vleugelfeest. Want erg subtiel is het allemaal niet. De taartschep op de achtersteven is groot, de wielkastverbreders zijn groot, de wielen zelf zijn groot (20 inch) en de uitlaatpijpen zijn groot. Leuk trouwens die laatste, want met drie uitlaatopeningen doet de Type R een Ferrari 458 Italiaatje.

Honda houdt overigens nog wel de lippen op elkaar over wat er onder de uitzinnige carrosserie schuilgaat. De huidige Civic Type R beschikt over een 2,0 liter viercilinder turbomotor met 310 pk en 400 Nm, dus zal zijn opvolger zeker niet minder vermogen in de strijd gooien. De uiteindelijke productieversie van de nieuwe Civic Type R gaat in de tweede helft van volgend jaar in de verkoop.

Reageren op dit artikel:

volkswagen
Vorig bericht

Volkswagen I.D. in 2020 in de showroom

Mercedes-AMG
Volgend bericht

Mercedes-AMG komt met Formule 1-achtige supercar

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”