Deze I.D. moet een nieuw tijdperk inluiden voor Volkswagen. Een post-dieselgatetijdperk zullen we maar zeggen. De geplaagde fabrikant komt daarom in de komende jaren met een hele reeks elektrische modellen, waaronder een productieversie van de I.D.

volkswagen

De I.D. moeten we zien als de aftrap van Volkswagens elektro-offensief. De auto is van het formaat Golf en staat op het modulaire MEB-platform, dat als basis gaat dienen voor alle toekomstige elektrische VW-modellen.

Actieradius

Voor de aandrijving van de I.D. zorgt een 170 pk sterke elektromotor, die zijn voeding krijgt van een accupakket dat genoeg ‘peut’ heeft voor een geschatte actieradius van ongeveer 400 tot 600 kilometer. Autonoom rijden moet de I.D. in theorie ook kunnen.

Showroom

Volgens Volkswagen is die zelfrijdende functie vanaf 2025 beschikbaar op zijn productiemodellen. De I.D. zelf zou vijf jaar eerder al in de showroom moeten staan en moet er mede voor zorgen dat Volkswagen in 2025 zijn doel haalt van 1 miljoen verkochte elektrische auto’s.

Reageren op dit artikel:

opel
Vorig bericht

Elektrische Opel Ampera-e komt 380 kilometer ver

civic type r
Volgend bericht

Nieuwe Honda Civic Type R net zo onsubtiel als altijd

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”