Hoe smoelt ‘ie, de nieuwe Fisker? Agressief, dat zeker, maar om nou te zeggen dat we op deze plaat naar een mooi snoetje kijken… Misschien komt het door die samengeknepen koplampen, maar wij zien er wat Iron Man-achtigs in.

fisker

Dat maakt Henrik Fisker dan de Tony Stark achter deze nog naamloze elektrische auto. En zijn verhaal is inmiddels wel bekend: deze nieuweling moet de wereld op zijn kop gaan zetten met de grootste actieradius op de markt.

Vlinderdeuren

Op een eerdere teaserfoto hebben we kunnen zien dat de Fisker naar voren en naar achteren openende ‘vlinderdeuren’ heeft. Waarom? Niet om indruk te maken op omstanders uiteraard (jawel hoor!), maar omdat de bijzondere portieren de in- en uitstap vergemakkelijken, aldus Fisker.

Karma

De Deense ontwerper is de man die onder meer de BMW Z8, Aston Martin DB9 en V8 Vantage tekende. Zijn Fisker Automotive bracht de Karma op de markt, maar ging drie jaar geleden failliet. De Karma leeft voort als Revero (van de Wanxiang Group) en als Destino (van VLF Automotive).

fisker

Reageren op dit artikel:

Lamborghini Miura Rod Stewart - Coys -8- Autovisie.nl
Vorig bericht

Onder de hamer: Lamborghini Miura van Rod Stewart

rolls-royce
Volgend bericht

Rolls-Royce Dawn - Inspired by Fashion is modepopje

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”