Autovisie
Autovisie Nieuws 21 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Fiat Tipo Hatchback voordeliger dan Sedan

De prijzen van de Fiat Tipo Sedan wisten we al. Nu heeft Fiat de prijzen van het volledige gamma bekendgemaakt, dus ook van de Tipo Hatchback en de Tipo Station Wagon.

Gelijk

Motorisch zijn de drie varianten van de Tipo exact gelijk aan elkaar. Ze zijn allemaal te krijgen met drie viercilinder benzinemotoren en twee dieselmotoren. De Tipo Hatchback is als hij in 2017 gelanceerd wordt ook meteen de goedkoopste Tipo, want die versie begint bij 19.995 euro, overigens inclusief afleveringskosten. De Sedan kost op dit moment 20.305 euro, maar dat is nog de prijs van 2016, de prijzen van de Hatchback en Station Wagon houden al rekening met de BPM van 2017. De Station Wagon is duizend euro duurder dan de Hatchback en begint zodoende vanaf 20.995 euro.

Ruimte

Fiat zet vooral in op ruimte met de Tipo. De drie auto’s zijn qua binnenruimte identiek, alleen de bagageruimte – en ook de carrosserievorm – is anders. De Hatchback is met zijn bagageruimte van 440 liter de krapste, gevolgd door de Sedan met 520 liter. De Tipo Station Wagon biedt 550 liter aan bagageruimte. De Station Wagon heeft ook standaard een neerklapbare achterbank, zodat je een vlakke laadvloer krijgt van 1,80 meter.

Prijzen

Zoals gezegd begint de prijslijst van de Fiat Tipo bij 19.995 euro. Voor dat geld krijg je de Tipo Pop, met standaard airconditioning, elektrische ramen voor en achter, een radio met AUX en USB en 15 inch stalen wielen. Voor 21.495 euro heb je de Tipo Popstar. Daarin krijg je een groter display voor de radio, 16 inch lichtmetalen wielen, een lederen stuurwiel, een middenarmsteun en chromen deurgrepen. Weer luxer is de Tipo Lounge vanaf 22.995 euro. In die versie krijg je een 7 inch navigatiesysteem, geregelde airconditioning, parkeersensoren, een licht- en regensensor, mistlampen voor en een automatisch dimmende binnenspiegel.

De prijzen van de Tipo met 1,4 liter turbomotor met 120 pk beginnen bij 23.295 euro en voor 24.795 euro heb je die motor, met de topuitvoering Lusso Business (Lounge, maar dan ook inclusief lederen bekleding). Dieselen kan vanaf 21.495 euro met de Tipo Pop met de 1,3 liter dieselmotor met 95 pk. De 1,6 liter diesel is er vanaf 23.995 euro in de Tipo Popstar. De Tipo Station Wagon is steeds 1000 euro duurder dan de hier genoemde versies.

Januari

De Fiat Tipo Sedan staat nu al in de showroom. Vanaf januari kun je er ook terecht voor de Hatchback en de Station Wagon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.