Tesla wil een Europese fabriek bouwen en dat vindt minister Henk Kamp van Economische Zaken een uitstekend idee. Als die fabriek maar in Nederland komt te staan uiteraard.

Tesla-Model-3-006

“Het kabinet zal zich zeker inspannen om de productiefabriek naar Nederland te halen”, schrijft Kamp in een antwoord op Kamervragen van de Partij van de Arbeid. “De komst van een dergelijke fabriek kan een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van de Nederlandse positie op het gebied van elektrisch vervoer en de versterking van onze duurzame maakindustrie.”

“Het kabinet zal zich inspannen om de fabriek naar Nederland te halen”

Tesla heeft de geplande Europese fabriek nodig om zijn torenhoge productiedoelstellingen te halen. De producent van elektrische auto’s wil vanaf 2018 minimaal 500.000 auto’s per jaar bouwen. Dit jaar denkt Tesla uit te komen op zo’n 80.000 tot 90.000 voertuigen. Tesla moet wat dat betreft flink aan de slag, want het merk heeft voor de begin dit jaar onthulde Model 3 al meer dan 400.000 voorinschrijvingen gekregen.

LEES OOK: DIT ZIET EEN TESLA MODEL X OP AUTOPILOT

Tesla heeft op dit moment één productiefaciliteit buiten de Verenigde Staten. In Tilburg wordt de eindassemblage gedaan van Model S’en en Model X’en voor de Europese markt. De auto’s worden voor het grootste deel gebouwd in Freemont, Californië. Minister Kamp benadrukt overigens dat Tesla zelf de beslissing zal nemen om zijn nieuwe fabriek in Nederland te vestigen. De autobouwer zou ook Frankrijk of Spanje overwegen.

Reageren op dit artikel:

Alfa Romeo Stelvio
Vorig bericht

Nog meer foto's van Q-loze Alfa Romeo Stelvio

Bentley Mulsanne
Volgend bericht

Bentley Mulsanne Speed Bamford is vooral zwart

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”