Nog voor de aankomende lente kunnen de eerste eigenaars hun gloednieuwe BMW 5 Serie verwachten. Het merk heeft de prijzen en eerste leveringsdatum bekendgemaakt.

BMW 5 Serie -5- Autovisie.nl

BMW 5 Serie

Halverwege oktober werd het doek voor het eerst van de nieuwe BMW 5 Serie gehaald, nu weten we ook wat de auto ongeveer zal kosten. Dat wil zeggen: BMW heeft richtprijzen voor de instapversies van de auto opgegeven – conform nieuwe regelgeving inclusief de rijklaarmaakkosten.

Richtprijzen

De instapper op benzine is de 520i: verkrijgbaar vanaf 55.299 euro, terwijl BMW voor de leaserijder een richtprijs van 889 euro per maand communiceert.

BEKIJK DE VIDEO: FILMROL VOOR NIEUWE BMW 5 SERIE

De instapdiesel is de 520d, met 190 pk en 400 Nm uit een tweeliter viercilinder, die vanaf 57.299 besteld kan worden. Hiervoor geeft het Duitse merk voor leaserijders een bedrag op van 949 euro per maand.

BMW 5 Serie -12- Autovisie.nl

Showroom

Vanaf 11 februari staat de nieuwe BMW 5 Serie in de showroom. Belangstellenden kunnen de auto vanaf half november al bestellen.

In het voorjaar volgt onder meer de 530e iPerformance, een plug-in hybride met een vermogen van 252 pk en een CO2-uitstoot van 46 g/km. Hoewel deze versie door de nieuwe belastingregels minder gunstig is dan vergelijkbare auto’s nu, verwacht BMW toch veel van deze variant.

Reageren op dit artikel:

Volkswagen in het WRC
Vorig bericht

Volkswagen stopt met WRC na 4 oppermachtige jaren

Volvo S90 Excellence
Volgend bericht

Topversie Volvo S90 Excellence levert een stoel in

Autovisie

Autovisie