Alweer ruim een jaar geleden debuteerde de Mini Cabriolet op de Tokyo Motor Show. De auto stond daar in de lichtblauwe kleur Carribean Aqua. Het is precies die tint die Norev ook voor het 1/18 schaalmodel van de Cabriolet gebruikt.

Mini Cooper S Cabrio Norev, foto Noël van Bilsen

Nu moeten we direct zeggen dat de Cabrio er ook in een rode kleurstelling is, maar wij kozen voor de kenmerkende introductiekleur. Norev mag sinds kort de miniatuurmodellen voor het BMW-concern maken. Naast de producten van BMW levert het ook de types van Mini. Voorheen werd het vervaardigen van die 18 maal verkleinde modellen aan Kyosho overgelaten. Dat betekent dat de kleinere uitgaves een stuk minder verfijnd zijn dan voorheen. Dat geldt ook voor de hier afgebeelde Cooper S Cabriolet.

Helaas geen afneembare softtop, zoals bij zijn voorgangers, of aanwezige gordels voor de mini-Mini. Details als een armsteun, Allways Open-timer en vouwlijnen van de softtop zijn echter wel aanwezig. Met een prijs van € 89,– niet bijster goedkoper dan een Kyosho destijds, maar wel een minder kwaliteit. Jammer.

ZIE OOK: UNBOXING MINI COOPER S CABRIO NOREV 1/18

www.mini.nl – € 89,– – drie sterren

BEKIJK DE VIDEO HIER

 

 

Reageren op dit artikel:

Honda Jazz - Autovisie.nl
Vorig bericht

Dossier: kleine ruimtewagens voor 10.000 euro

Volvo V90 Volvo 240 Autovisie.nl
Volgend bericht

Oud en Nieuw: Volvo V90 ontmoet Volvo 240

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.