Wordt het dan toch nog spannend bij Toyota? Want niet alleen keert het merk terug in het Wereldkampioenschap Rally, ook komt er een ‘hete’ straatversie van de Yaris WRC op de markt, waarschijnlijk onder het nieuwe Gazoo-label.

Toyota Yaris

De WRC brengt op 21 januari precies 380 pk en 425 Nm aan het asfalt tijdens de Rally van Monte Carlo. De straatversie ervan – waarvan bovenstaande schets een impressie geeft – zal het uiteraard niet zo bont maken, maar we hopen toch op een serieuze hot hatch. Een bommetje dat in ieder geval wilder is dan de Yaris T-Sport en TS van een aantal jaren geleden.

LEES OOK: TOYOTA YARIS WRC AAST OP RALLYTITEL 2017

De autosportafdeling van Toyota heet Gazoo Racing. Die naam moet in de toekomst ook op snelle straat-Toyota’s komen te staan. In Japan worden al modellen onder het Gazoo-label verkocht, zoals de Toyota GT86 GRMN (Gazoo Racing Masters of Nürburgring).

Reageren op dit artikel:

Ferrari J50
Vorig bericht

Ferrari J50: Spectaculair cadeautje voor Japan

Sneeuwkettingen
Volgend bericht

Sneeuwkettingen: Waar zijn ze verplicht en waar niet?

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”