Dit is nou een circuitspeeltje ‘America style’. Niks geen lichtgewicht Ariel Atom of Caterham 620R, maar een Ford Mustang Shelby FP350S met een volvette 5,2 liter V8. En hij is volgend jaar gewoon te koop bij de lokale Ford-dealer.

Shelby FP350S

Hoe sterk die vuurspuwende achtcilinder is, meldt Ford niet, maar aangezien de ‘gewone’ Shelby GT350 al 526 pk levert, zal het wel ergens in die buurt zijn. De krachtbron zendt zijn vermogen via een handgeschakelde zesbak van Tremec naar de achterwielen.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG SJOERD’S AUTOWEETJES #2 – FORD MUSTANG

Daarbij is de FP350S natuurlijk gestript en onder meer voorzien van een aangepaste wielophanging, opgewaardeerde remmen, een rolkooi en een afneembaar racestuur. De Shelby rolt op 19 inch lichtgewicht wielen (18 inch gesmede exemplaren zijn een optie) en kan worden uitgerust met een racedatasysteem van MoTeC.

Reageren op dit artikel:

Bugatti Chiron
Vorig bericht

Genesis kaapt Chiron-ontwerper bij Bugatti weg

Audi
Volgend bericht

Audi krijgt informatie van stoplichten ingefluisterd

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”