Nou, vaarwel dan maar weer. Het waren twee fantastische jaren. Want ja, Honda houdt het alweer voor gezien met de in 2015 geïntroduceerde Civic Type R. Er staat een nieuwe generatie klaar, dus mag de ‘oude’ nog honderd keer buigen.

Civic Type R

Want zoveel speciale Black Editions worden er nog van de huidige Civic Type R gebouwd, voordat de gevleugelde laagvlieger definitief afzwaait. De Black Editions zijn stuk voor stuk te herkennen aan hun iets gewijzigde interieurafwerking, hun zwarte carrosseriekleur (je verwacht het niet bij zo’n naam) en hun rode spoilervinnen. Ze zijn (helaas) alleen bestemd voor het Verenigd Koninkrijk.

LEES OOK: HEEFT DE HONDA NEUV NIKS TE DOEN? DAN VERHUURT HIJ ZICHZELF

De nieuwe Civic Type R – die in de tweede helft van dit jaar in de verkoop gaat – hebben we in conceptvorm al gezien, maar wat hij uiteindelijk meeneemt naar het strijdtoneel is nog onbekend. Zijn voorganger beet in het hot hatch-segment in ieder geval flink van zich af met een 310 pk en 400 Nm sterke 2,0 liter turbomotor.

Reageren op dit artikel:

F-Type
Vorig bericht

Jaguar F-Type was mooi, is dat na facelift nog steeds

Project One
Volgend bericht

Hypercar van Mercedes-AMG heet voorlopig Project One

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”