Yep, laat het maar aan Honda over om een klinkende naam voor een studiemodel te bedenken. Dit futuristische doosje staat op de Consumer Electronics Show in Las Vegas en heet NeuV, wat een afkorting is van New Electric Urban Vehicle.

Honda NeuV

De NeuV gaat er min of meer vanuit dat hij toch het grootste deel van de tijd stilstaat. Daarom kunnen anderen de auto gebruiken als de eigenaar dat zelf niet doet. De kleine Honda verdient dus geld voor zijn bezitter, niet alleen door zichzelf te verhuren, maar ook door elektriciteit terug te verkopen aan de energiemaatschappij.

LEES OOK: NIEUWE HONDA CIVIC TYPE R NET ZO ONSUBTIEL ALS ALTIJD

Daarbij ‘leeft’ er een kunstmatige intelligentie aan boord van de NeuV. De Honda Automated Network Assistant (HANA) leert van de emoties, de beslissingen en het gedrag van een bestuurder en past daar zijn aanbevelingen op aan. Als iemand bol staat van de stress geeft ze (HANA is een meisje toch?) bijvoorbeeld het advies om naar rustige muziek te luisteren.

Honda NeuV

Reageren op dit artikel:

BMW 5 Serie
Vorig bericht

CES 2017: Zo rijdt een autonome BMW 5 Serie

CES 2017
Volgend bericht

CES 2017: De autotechniek van de toekomst

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”