Hyundai neemt meer tijd om de i30-familie te completeren dan door Autovisie eerder werd gemeld. De Fastback komt pas begin 2018 op de markt en arriveert zodoende pas na de N-uitmonstering, die Hyundai voor eind dit jaar heeft gepland, op de markt.

Hyundai i30 familie

Autovisie onthulde eerder dit jaar dat Hyundai van de i30 met een derde carrosserievariant komt en dat dat een coupé-achtige vijfdeurs variant zou worden. De fabrikant probeerde destijds het nieuws nog tegen te houden, maar zonder resultaat. Kort daarna bevestigde de autobouwer de komst van de derde loot aan de i30-stam toen het de nieuwe i30 presenteerde op zijn hoofdkantoor te Frankfurt. Op dat moment gaf het Hyundai-management aan dat de Fastback nog dit jaar op de markt zou komen, dus na de stationwagon maar voor de snelle N-uitmonstering. Tijdens de perslancering van de nieuwe i30, die momenteel plaats vindt, geeft Hyundai aan dat de Fastback begin 2018 op de markt komt.

LEES OOK: HYUNDAI I30 ‘FASTBACK’ KOMT AL BINNEN EEN JAAR

Performance-versie

De vijfdeurs hatchback is de eerste variant van de nieuwe i30-familie. Begin maart wordt op de autoshow in Genève de tweede carrosseriestijl gepresenteerd, de stationwagon. Dan komt eind dit jaar de N-versie, een snelle hatchback met een 2.0-turbomotor met vermoedelijk 245 pk. Later komt een snellere ‘performance-versie’. Begin 2018, reken op een publieksdebuut op de autoshow in Detroit, stelt Hyundai de Fastback voor. Het is namelijk een type dat Hyundai wereldwijd wil gaan aanbieden. Van de Fastback komt een snelle N-uitvoering, zo onthulde Autovisie al eerder.

Reageren op dit artikel:

Kia Stinger
Vorig bericht

Speciaal voor Europa: Kia Stinger met dieselmotor

Audi RS3 Limousine. Impressie: Schulte Design
Volgend bericht

Volgende Audi S3 net zo sterk als eerste RS3

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.