Autovisie
Autovisie Nieuws 3 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Porsche zwaait huidige Cayenne uit met Platinum Edition

Achter de schermen wordt de laatste hand gelegd op de nieuwe Porsche Cayenne. Die auto krijgt niet alleen een nieuw platform, maar gaat er ook motorisch op vooruit. Om het huidige model uit te zwaaien is hij er daarom nu als Platinum Edition.

Platinum

Veel autofabrikanten kiezen ervoor om een uitgaand model vlak voordat de productie beëindigd wordt nog even te voorzien van een extra luxe uitvoering. Zo ook Porsche, dat de Cayenne als Platinum Edition voorziet van 21 inch wielen, sportstoelen, donker getinte zijramen vanaf de b-stijl, navigatie, parkeersensoren voor en achter en dorpellijsten met speciale ‘Platinum Edition’-opdruk.

Vier versies

De Porsche Cayenne Platinum Edition was er al maar wordt nu leverbaar met vier verschillende motoren. Meer keuze dus om de laatste exemplaren uit te verkopen. De uitzwaai-editie is er vanaf 105.600 euro voor de S E-Hybrid plug-in hybride met 416 pk. Vervolgens kun je kiezen uit twee diesels, de zescilinder met 262 pk voor 106.900 euro en de achtcilinder met 385 pk voor 140.100 euro. De snelste Platinum Edition is de Cayenne S met de 420 pk sterke zescilinder met twee turbo’s. Daar vraagt Porsche 131.300 euro voor. Vanaf april staat hij in de showroom.

LEES OOK: PORSCHE CAYENNE DUIKT OP IN CAMOUFLAGEPAK

Nieuwe Cayenne

Zeven maanden later kun je vervolgens naar de dealer voor de nieuwe Porsche Cayenne. Die auto wordt gebaseerd op het MLB-platform waar ook de Audi Q7 en Bentley Bentayga gebruik van maken. Voor de SUV van Porsche is het onderstel echter wel veel sportiever afgesteld. Qua uiterlijk zal het meer evolutie zijn dan revolutie, al krijgt de auto nu wel trekjes van zijn kleine broer, de Macan. Het motorengamma zal grotendeels overeenkomen met dat van de nieuwe Panamera. Reken dus op verschillende dieselversies, een plug-in hybride en meerdere turboversies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.