Zelfs van een grote afstand – als hij bijvoorbeeld een haven binnenloopt – moet deze Niniette 66 als Bugatti te herkennen zijn, vindt ontwerper Etienne Salomé. Iets wat zeker gaat lukken, want die typische, ‘love it or hate it’ Bugatti-boog is wel heel prominent.

Niniette

Maar in tegenstelling tot bij de Chiron domineert de boog bij de Niniette alleen het exterieur en niet ook het interieur. Binnenin de cabine is het Bugatti-hoefijzer echter wel duidelijk aanwezig. Dat domineert de ‘muur’ achter de loungebank.

“Binnenin de cabine is het Bugatti-hoefijzer duidelijk aanwezig”

De Niniette is een coproductie van jachtbouwer Palmer Johnson en Bugatti. Hij is tot de nok toe gevuld met koolstofvezel, leer en hout en uiteraard uitgerust met zaken als een open haard, een bubbelbad en een champagnebar.

LEES OOK: SPORT YACHT-CONCEPT – DOBBER-LEXUS HEEFT TWEE ACHTCILINDERS

Voor de aandrijving zorgen twee V8-motoren van MAN, die de Niniette een topsnelheid geven van 44 knopen (81,5 km/h). De 1500 pk sterke Bugatti Chiron is elektronisch afgeregeld op 420 km/h.

Reageren op dit artikel:

Tesla-Model-3-003
Vorig bericht

Tesla haalt 1 miljard dollar op voor Model 3-productie

Audi
Volgend bericht

Dit zijn de gapende grillen van de nieuwe Audi A6, A7 en A8

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”