Exact een jaar nadat Bugatti de fonkelnieuwe Chiron op de Autosalon van Genève 2016 aan het grote publiek toonde en een kleine 250 gefortuneerde autoliefhebbers een aanbetaling op de hypercar hadden geplaatst, zijn deze week de eerste auto’s afgeleverd. Naar verluidt is het allereerste model gitzwart en gaat hij naar Ferdinand Piech, voormalig topman van het Volkswagen-concern.

Bugatti ChironDe andere op de foto afgebeelde auto’s staan gereed voor klanten in Europa en het Midden-Oosten. De fabrikant bedient eerst de trouwe clientèle, waarvan er 60 meer dan één exemplaar hebben. Wanneer die personen hun sportwagen hebben ontvangen, zullen de nieuwe klanten de sleutels van hun miljoenen kostende Bugatti Chiron krijgen.

LEES OOK: DE DUURSTE BUGATTI CHIRON-OPTIES UIT DE FOLDER

Bugatti ChironBeperkte oplage

Bugatti heeft iets minder dan de helft van het aantal beschikbare Chirons verkocht. Het merk vervaardigt slechts 500 stuks. Dit jaar zullen er 70 geproduceerd worden. Bugatti verwacht alle auto’s binnen acht jaar te hebben gemaakt, twee jaar korter dan het voor de Veyron (oplage 450 stuks) nodig had.

LEES OOK: 10 BIJZONDERE ‘PRODUCTIE-WEETJES’ OVER DE BUGATTI CHIRON

Molsheim

De Bugatti Chiron wordt in het Franse Molsheim vervaardigd. De bpouw van een exemplaar kost enkele maanden. De productie van de auto start pas als de klant een order heeft geplaatst.

 

Reageren op dit artikel:

Tiguan Allspace
Vorig bericht

Volkswagen Tiguan Allspace: Voor vijf en twee halve personen

dries
Volgend bericht

Grote elektrische autotest, nu in Autovisie 5

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.