Dus de nieuwe A6 kijkt slaperig, de nieuwe A7 nog slaperiger en de nieuwe A8 is constant aan het gapen. Zo houd je straks de drie top-Audi’s uit elkaar. Al is dat niet de bedoeling van het merk met de ringen natuurlijk.

Audi

Deze schets dook op via het Franse blad L’Argus. Marc Lichte, designdirecteur bij Audi, liet tijdens een interview zien hoe de neuzen van de toekomstige A6, A7 en A8 eruit komen te zien. En dat is zo voorspelbaar als je van Audi verwacht.

“De Audi A8 heeft – zoals altijd – de grootste (en nu ook de hoekigste)”

De fabrikant houdt stevig vast aan de ‘single frame grille’ en lijkt die op alle getoonde modellen zelfs een tandje groter te maken. Wat valt op? De Audi A8 heeft – zoals altijd – de grootste (en nu ook de hoekigste), de A7 heeft de platste (lees: sportiefste) en de A6 de… tsja… dertien-in-een-dozijnste.

LEES OOK: AUDI Q5 IS NIEUWE! EEN SOORT VAN…

Lichte vertelde eerder aan Autovisie dat hij vindt dat de huidige Audi-modellen te veel op elkaar lijken, dat Audi te lang aan dezelfde designstrategie heeft vastgehouden. Lichte wil progressiever gelijnde auto’s, zei hij. De nieuwe A8 komt als eerste op de markt. Dit jaar nog.

Reageren op dit artikel:

Niniette
Vorig bericht

Bugatti Niniette 66: Een 'matching' jacht voor bij je Chiron

Sjoerds weetjes
Volgend bericht

Sjoerds Weetjes #19: Hoe kom je met een supercar over een drempel?

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”