Thierry Neuville is een leugenaar. De Belgische rallyrijder beweert in dit filmpje dat de nieuwe Hyundai i30 N qua rijgevoel “dichtbij een racewagen” zit. Hij bedoelt waarschijnlijk dat de i30 N gewoon een lekkere hot hatch is. En lekker klinkt.

En ja, we begrijpen de principes van hyperbool. Hyundai wil de connectie tussen de i20 Coupé WRC en de i30 N zo sterk mogelijk maken, ook al is die er niet echt. De sportieve Hyundai – op de markt in de zomer – heeft immers ‘street cred’ nodig om de strijd aan te gaan met de Volkswagen Golf GTI en de Ford Focus ST. Een sterkere versie van de i30 N komt er ook. Die richt zijn pijlen op de Golf R en Focus RS.

LEES OOK: POTENTE PROEFBALLON – HYUNDAI RN30 CONCEPT

Hyundai heeft een weinig sportief imago, dus heeft het Koreaanse merk vorig jaar alles uit de kast getrokken om ons lekker te maken voor zijn N-label. De RN30 Concept was laag, extreem, volgeladen met spoilers en aangedreven door een 2,0 liter turbomotor met 380 pk en 451 Nm. De uiteindelijke i30 N maakt het niet zo bont helaas, want die houdt bij een vermogen van tussen de 250 en 275 pk (afhankelijk van de versie).

Reageren op dit artikel:

Range Rover Velar
Vorig bericht

Autovisie TV: Aflevering 2

Throwback Thursday - Porsche 911 Carrera S - Drift - Peter Hilhorst - Autovisie.nl
Volgend bericht

Throwback Thursday: Porsche 911 Carrera S

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”