De aankomende McLaren 720S is veel te snel. Uit de digitale startblokken, bedoelen we dan, want eigenlijk hoort deze foto volgende week pas op het internet te belanden (foei, Bloomberg!). Ach, vindt McLaren vast niet erg.

McLaren 720S

Toegegeven, de hoek is moeilijk en de deuren staan open, maar toch lijkt het ons wel duidelijk dat de 720S een stuk aantrekkelijk wordt dan de auto die hij vervangt. De 650S had een eigen gezicht, dat is waar, maar sjouwde toch nog steeds de non-descripte lijnen van de MP4-12C met zich mee. Pas als 675LT wist hij die te maskeren met een forsere luchtrem, agressievere aerodynamica en een halfopen achterkant met twee dikke uitlaatpijpen.

LEES OOK: MCLAREN SUPER SERIES KRIJGT ‘ROKENDE HOOLIGAN’-MODUS

De achterkant van deze 720S doet wat dat betreft enigszins denken aan die van de 675LT. Hij is gebouwd rond een doorontwikkeling van McLarens bekende twinturbo V8, die nu niet 3,8 liter groot is, maar 4,0 liter. Over het vermogen van de krachtbron hoeven het eigenlijk niet te hebben natuurlijk, want ‘it’s all in the name’: 720S voor 720 pk.

Reageren op dit artikel:

Renault Captur
Vorig bericht

Renault Captur is naar de kapper geweest

Jaguar i-Pace
Volgend bericht

Oh la la! Jaguar i-Pace in verleidelijk rood naar Genève

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”