Elektrische startup nummer zoveel heeft gelijk de poppen aan het dansen. Het Chinese NIO zou met zijn nieuwe EVE het design van de Faraday Future FF 91 hebben gekopieerd.

NIO

Het apparaat is een autonome, elektrische auto met een geclaimde actieradius van 670 kilometer. De EVE zou een ‘slimme’ kunstmatige intelligentie aan boord hebben, die dienstdoet als digitale assistent. Zijn ramen fungeren als schermen voor het infotainmentsysteem. Volgens NIO moet de EVE in 2020 op de markt komen.

LEES OOK: FARADAY FUTURE FF 91 HOPELIJK GEEN ‘ONE-TRICK PONY’

Ontwikkelingschef Nick Sampson van Faraday Future zou daar vast een stokje voor willen steken. Op Twitter postte hij dat er te veel overeenkomsten zijn tussen de FF 91 en de EVE: “Imitatie is de hoogste vorm van vleierij, maar slechte kopieën slaan de plank mis.” Sampson vervolgt: “De designtaal en de wielen lijken zo op elkaar. Ons ontwerp is meer dan een jaar geleden bevroren. Er is een lek.” Mwoah, wij zien het niet zo.

Vergelijk: NIO EVE – Faraday Future FF 91

Reageren op dit artikel:

Mobileye
Vorig bericht

Intel koopt autonoom rijden-specialist Mobileye

B5 Biturbo
Volgend bericht

Alpina B5 Biturbo altijd eerder dan BMW M5

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”