Kennen jullie de David Brown Speedback GT nog? Autovisie reed hem ooit, maar daarna werd het vrij stil rondom de Aston Martin DB5-reïncarnatie. Het bedrijf erachter blijkt nog te bestaan en heeft zelfs iets nieuws op de rol staan, de Project 2.

Project 2

Hoewel, iets nieuws… David Brown omschrijft de Project 2 als ‘The Original Remastered’, dus waarschijnlijk borduurt het aankomende model voort op de Speedback GT. Iets wat ook op te maken valt uit de woorden van oprichter David Brown (geen familie van de vroegere eigenaar van Aston Martin): “We werken nu iets meer dan een jaar aan Project 2. Het is een idee wat ik precies aan het begin van het Speedback GT-verhaal had en wat er heel mooi naast past.”

LEES OOK: ONDER DE HAMER – ASTON MARTIN DB MK II VAN DAVID BROWN

De David Brown Speedback GT werd in 2014 geïntroduceerd. De retrocoupé heeft qua uiterlijk veel weg van de Aston Martin DB5 en DB6, maar leunt onderhuids op Jaguar XKR-techniek. Hij wordt aangedreven door een 517 pk sterke 5,0 liter Jaguar-V8 en kan in 4,6 seconden van stilstand naar 100 km/h sprinten.

David Brown Speedback GT

Reageren op dit artikel:

McLaren F1
Vorig bericht

McLaren F1-opvolger wordt... euhm... nogal prijzig

Volkswagen T-Roc
Volgend bericht

Volkswagen T-Roc: Coole naam voor saaie crossover

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”