Renault heeft een leuke verrassing meegenomen naar Genève: de Renault Zoe e-Sport Concept. Deze elektrische hatchback valt niet alleen op door het smurfenblauw, maar vooral door de prestaties.

Renault Zoe e-Sport Concept

Renault Zoe e-Sport Concept

Gezien de succesvolle betrokkenheid bij de elektrische raceklasse Formule E was het een kwestie van tijd voordat Renault een auto zou onthullen die daaruit voorkomt. Nu is die er: de Renault Zoe e-Sport Concept. Het koetswerk is volledig gemaakt van koolstofvezel en de elektrische aandrijflijn levert maar liefst 460 pk en 640 Nm. Met 450 kilo aan batterijen blijft het totaalgewicht ‘beperkt’ tot 1.400 kilo.

Daardoor gaat de sprint van 0-100 km/h in slechts 3,2 seconden. Nog wat indrukwekkender is het feit dat de topsnelheid op 210 kilometer per uur ligt en die aangetikt wordt binnen slechts tien seconden! Het opvallende blauw (met gele details) verwijst naar de kleuren van de Formule E-auto’s van Renault.

Renault Zoe e-Sport Concept

We verwachten niet direct dat deze opgefokte blauwe Zoe ooit daadwerkelijke in productie gaat. Op dat front heeft Renault echter wel wat anders meegenomen naar Genève. Daar staan onder meer de nieuwe Renault Captur, de reïncarnatie van de Alpine A110 en de Alaskan, Renaults pick-up.

Reageren op dit artikel:

Spyker C8 Preliator Spyder
Vorig bericht

Spyker pakt uit: C8 Preliator Spyder én Koenigsegg-deal

Volkswagen Sedric
Volgend bericht

VIDEO Genève 2017: toppers van Volkswagen, Audi, Seat en Italdesign

Joe van Burik

Joe van Burik

Leeft voor auto's, autosport en videogames. Ziet de charme in van (bijna) elke vorm van autocultuur. Volgt Formule 1 Grands Prix als verslaggever en is zelf actief in de rallysport. Maakt ook graag virtuele kilometers in de racesimulator.