Na de onthulling van het Model 3-prototype harkte Tesla honderden miljoenen dollars aan aanbetalingen binnen, maar voor de productiestart is ogenschijnlijk nog veel meer geld nodig. Met de uitgifte van aandelen en obligaties heeft de fabrikant nu 1 miljard dollar (927 miljoen euro) opgehaald.

Tesla-Model-3-006

Tesla houdt nog steeds vast aan een productiestart in juli. Volgens het merk moeten er eind dit jaar meer dan vijfduizend Model 3’s per week van de band rollen, een aantal wat in 2018 gegroeid moet zijn tot tienduizend Model 3’s per week. Volgens Tesla-baas Elon Musk is het echter niet zeker dat de definitieve Model 3 ook in juli wordt onthuld. Mogelijk dat het doek pas in september officieel van de elektrische sedan gaat.

LEES OOK: TESLA MODEL 3 IN VAARWATER BMW 3 SERIE

Musk zei dat Tesla genoeg kapitaal heeft om aan de vraag naar de Model 3 te voldoen, maar gaf toe dat het kielekiele gaat worden. Met de uitgifte van aandelen en obligaties probeert hij het financiële risico van de Model 3-productie te verminderen. Volgens Tesla moeten er in het eerste halfjaar van 2017 ongeveer 50.000 Model S’en en Model X’en worden gebouwd. Voor 2018 houdt de fabrikant vol aan een jaarproductie van 500.000 (!) auto’s.

Reageren op dit artikel:

Fotocredit: Shawn Thew/EPA
Vorig bericht

Donald Trump draait verbruiksregels Obama terug

Niniette
Volgend bericht

Bugatti Niniette 66: Een 'matching' jacht voor bij je Chiron

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”