Autoroute Eifel en Ardennen

Deze Stuurmanswegenreis is ideaal voor als u er even een weekendje met de auto tussenuit wilt om wat pure rijsensatie op te zoeken. De afwisselende en uitdagende route die we hebben uitgestippeld, bewijst eens te meer dat de Eifel en de Ardennen de ultieme gebieden vlak bij huis zijn als u niet te ver wilt reizen om een sensationele autorit te maken. Langs deze autoroute kunt u zich helemaal uitleven achter het stuur, terwijl u ook nog eens kunt genieten van de mooiste uitzichten en al het andere moois dat de omgeving te bieden heeft.
STS_9666

Route slingert over toppen en door dalen

Op vrijdagmiddag 28 april verzamelen we ons aan het einde van de middag bij het voortreffelijke vijfsterrenhotel in Bonn. De volgende ochtend, op zaterdag zal dan het grote en onvergetelijke avontuur starten vanuit Bonn. U rijdt vanaf hier via de wijnstreek van Bad Neuenahr-Ahrweiler naar de Hohe Eifel ten zuiden van de rivier de Ahr. Onderweg komt u nog langs Nürburg, waar het bekende racecircuit ‘de Nürburgring’ zich bevindt en de Hohe Acht, met ruim 700 meter het hoogste punt van de Eifel. Bij de Hohe Eifel komen we bij elkaar om van een heerlijke lunch te genieten en daarna gaat de adembenemende route weer verder richting het westen.

Rijplezier in de Ardennen

In de middag rijden we namelijk de grens over naar de Ardennen. We komen in de omgeving van het mooie natuurpark ‘de Hoge Venen’. Ook in de Ardennen biedt de uitgezette autoroute volop rijplezier waarbij we onze stuurmanskunsten regelmatig kunnen vertonen. De route van zondag staat helemaal in het teken van de Ardennen waar we een pittige, uitdagende route zullen rijden in de omgeving van bekende plaatsen als Spa, Durbuy, Malmedy en Stavelot. De route, die ons een overdosis rijplezier biedt, voert ons langs schilderachtige dorpjes en over heerlijke slingerwegen in de altijd boeiende Ardennen om aan het einde van de middag te eindigen in Zuid-Limburg.

Korte, pittige reis voor veeleisende rijders

De Stuurmanswegenreis door de Eifel en Ardennen is geschikt voor iedere bestuurder die van sportief autorijden houdt. Ook als u alleen bent zult u zich prima kunnen vermaken. We rijden bij voorkeur in één groep op, onderweg sluit u zich vanzelf wel aan bij een bestuurder die er een beetje dezelfde rijstijl op na houdt als u. Natuurlijk komen we steeds weer bij elkaar tijdens de koffiestops en de lunches.

Alle informatie in de Stuurmanswegentas

Bij aankomst op het startpunt van deze korte maar spannende reis ontvangt u de Stuurmanswegentas waarin o.a. het routeboek te vinden is. In dit routeboek kunt u de volledige route terugvinden, uitgewerkt in het bol-pijl systeem. Ook vindt u hier duidelijke aanwijzingen zodat er tijdens de trip niets verkeerd kan gaan. We begrijpen dat sommige bestuurders liever niet rondrijden met dat routeboek erbij. Voor deze mensen is er ons nieuwe navigatieprogramma, zodat ze het boek niet nodig hebben op hun reis.

Begeleiding

Deze pittige maar ook mooie autoreis wordt helemaal uitgestippeld en begeleid door Dolf en Anita Dekking. Dolf Dekking is een zeer ervaren rijtrainer. Hij is o.a. de vaste rijinstructeur van Autovisie. Tijdens deze autotrip komt hij graag even bij u langs om u van nog wat extra tips en informatie te voorzien, zodat u optimaal van deze autoreis kunt genieten. Anita Dekking houdt zich al jaren bezig met diverse autoreizen en rij-events en natuurlijk ook met de Stuurmanswegenreizen voor de lezers van Autovisie.

Datum en prijzen

Dit weekend in de Eifel en de Ardennen is gepland van vrijdag 28 april t/m zondag 30 april 2017. Op vrijdagmiddag 28 april wordt u om 17.00 uur verwacht bij het 5-sterren Rijnhotel in Bonn. De rit gaat dan zaterdagochtend van start, op zondagmiddag 30 april rond 17.00 nemen we in Zuid-Limburg afscheid van elkaar.

  • Prijs op basis van een 1-persoonskamer: € 550,- HP
  • Prijs op basis van een 2-persoonskamer: € 695,- HP p.p.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

  • Hotelovernachtingen in uitstekende hotels op basis van halfpension
  • Begeleiding en een routeboek/tas

U kunt optioneel gebruik van de locaties voor de lunches en koffiestops. Deze worden door Dolf en Anita met zorg geselecteerd en voor de groep gereserveerd.

Direct boeken

Klik hier om direct te boeken via Dolf Dekking Driving Events (partner)

Reageren op dit artikel:

routes-pyreneeen
Vorig bericht

Stuurmanswegen Pyreneeën

luxemburg
Volgend bericht

Stuurmanswegen Luxemburg

Marlies Beerman

Marlies Beerman