Autoroute Luxemburg

De weekendtrip door het kleine maar prachtige Luxemburg is het nieuwste aanwinst in het programma van Stuurmanswegen. Deze autoreis staat dit jaar voor het eerst op de agenda en dat is ook niet zo gek. Mede dankzij een flinke investering in het Luxemburgse wegennet lokt de uitstekende kwaliteit van het asfalt in Luxemburg jaarlijks steeds meer toeristen. De route is uitgezet langs de vele slingerwegen en leidt u door de prachtige valleien en over de vaak behoorlijk steile heuvels. In combinatie met de vele bossen en de kronkelende rivieren zorgt dit absoluut voor een enerverende autorit.
DSC_0144

Route ‘dwars’ door Luxemburg

Tijdens deze korte, maar zeer spectaculaire autoreis kunt u tientallen kilometers lang aan één stuk doorrijden over de zeer goed onderhouden wegen van Luxemburg. Onderweg kunt u genieten van de schitterende uitzichten over de vele heuvels en bossen van dit land. De prachtige route van deze autotocht door het Groot Hertogdom leidt u door adembenemende gebieden.

Klein Zwitserland

Bijvoorbeeld het idyllische, rotsachtige Müllerthal, ook wel ‘Petite Suisse’ genoemd. Dit wordt zo genoemd omdat het heuvelachtige landschap erg op dat van Zwitserland lijkt. Langs de Moezel in Luxemburg ligt de fantastische wijnroute, met de wijnranken voor de lekkerste Moezelwijn. Ook zult u onderweg langs een aantal pittoreske oude Middeleeuwse dorpjes zoals Larochette komen en diverse kastelen en burchten spotten.

Voor de echte liefhebbers van sportief autorijden

Bent u een liefhebber van autorijden en houdt u van sportieve routes? Dan is deze route echt iets voor u. Het maakt niet uit of u alleen bent of met een bijrijder, want ook alleen is de route heel goed te berijden. We proberen zoveel mogelijk in groepsverband te rijden. Er is over het algemeen altijd wel iemand met wie u samen op kan rijden en onderweg ontmoeten de bestuurders elkaar weer tijdens de koffie- en lunch stops. Autorijden door het mooie Luxemburg is volop genieten. De wegen zijn hier heel prettig te berijden en kronkelen door de valleien, bossen en over de heuvels. Ze zorgen voor een uitdagende tocht, waar u niet alleen kunt genieten van de prachtige uitzichten, maar waar er ook regelmatig beroep wordt gedaan op uw stuurmanskunsten.

Duidelijk routeboek voor een ontspannen rit

Bij het vertrek vanaf het gezamenlijke startpunt krijgt iedere deelnemer een tas van de Stuurmanswegen, waarin het routeboek te vinden is. In dit boek wordt de volledige route aangegeven in een bol-pijl systeem. Met deze beschrijving kunt u heel gemakkelijk en ontspannen de goede route vinden. Toch zijn er altijd bestuurders die de route liever zonder dat boek rijden. Voor deze mensen is er een navigatieprogramma dat u helpt de weg op een veilige manier te vinden.

Begeleiding

De route voor deze geweldige weekendtrip wordt door Dolf en Anita Dekking uitgestippeld en begeleid. Dolf Dekking is al jaren actief als de vaste rijtrainer voor Autovisie. Tijdens het hele evenement staat hij u graag bij met verschillende adviezen om deze autotocht tot een groot succes te maken. Anita Dekking zorgt al heel wat jaren voor de organisatie van allerlei autoreizen en rij-evenementen voor Autovisie alsmede de Stuurmanswegen lezersreizen van Autovisie.

Datum en prijzen

Dit Stuurmanswegenweekend is vanaf vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei 2017. Het verzamel- en startpunt voor deze prachtige autotocht is op een schitterende locatie in Urspelt. U wordt daar verwacht op vrijdagmiddag, we gaan zaterdag om 9.00 uur rijden. Dit is meteen ook de vertrektijd voor zondagochtend. Zondagmiddag rond 17.00 uur komen we weer terug.

  • Prijs op basis van een 1-persoonskamer: € 695,- HP
  • Prijs op basis van een 2-persoonskamer: € 585,- HP p.p.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

  • Hotelovernachtingen in uitstekende hotels op basis van halfpension
  • Begeleiding en een routeboek/tas

Optioneel kunt u gebruik maken van de locaties voor de lunches en koffiestops, welke wij altijd met zorg uitzoeken en voor de groep reserveren.

Direct boeken

Klik hier om direct te boeken via Dolf Dekking Driving Events (partner)

Reageren op dit artikel:

STS_9734
Vorig bericht

Stuurmanswegen Eifel en Ardennen

vogezen 5
Volgend bericht

Stuurmanswegen Vogezen

Marlies Beerman

Marlies Beerman