Autoroute Pyreneeën

Na het enorme succes van van de eerste onvergetelijke Stuurmanswegenreis door de schitterende Pyreneeën, ontkomen we er natuurlijk niet aan om deze reis ook dit seizoen weer te organiseren. Ook dit najaar zullen de deelnemers weer aan de bak moeten om hun geweldige stuurmanskunsten te vertonen. Het wordt genieten van een spectaculaire route vol met uitdagende slingerwegen waarvan het asfalt overwegend van sublieme kwaliteit is.
Daarnaast kunt u op de route ook nog eens volop genieten van het prachtige landschap van de Pyreneeën. Al met al staat de Stuurmanswegenreis door de Pyreneeën bijna borg voor ultiem rijgenot.
pyreneeen

Onvergetelijke, spectaculaire route

De route van deze Stuurmanswegenreis voert ons van de kust naar het hart van de Pyreneeën. We beginnen bij Biarritz, het surfparadijs aan de Franse Baskische kust. De prachtige route loopt eerst een stukje langs waarlijk sprookjesachtige kust naar het Spaanse Baskische land, waar het grote avontuur voor de deelnemers pas echt gaat beginnen. De route gaat over diverse adembenemende bergpassen zoals de Col de Saint Ignace en de Pas de Roland, waar er regelmatig een beroep wordt gedaan op onze stuurmanskunsten. Verder kun je onderweg genieten van een afwisselend landschap dat het ene moment bijna sprookjesachtig lijkt, om daarna weer over te gaan in een stuk woeste, ongerepte natuur.

Langs kloven en bergpassen

Wat u onderweg zeker niet mag overslaan is de grootste en meest indrukwekkende bergkloof van de provincie Navarra, de kloof bij Arbaiun. Dan is er ook nog de huiveringwekkende route naar de grote stad Ansó. De route voert ons ook over de bekende Col de Pourtalet. Nog zo’n spectaculaire bergpas is de Col de L’Espiria. Om deze passen te rijden zult u over meer dan uitstekende stuurmanskunsten moeten beschikken. Deze schitterende Stuurmanswegenreis, die u regelmatig zal verrassen met prachtige uitzichten, wordt afgesloten met een geweldig vuurwerk op de bergpassen de Col de Port en de Col de Jou. Uiteindelijk eindigt deze reis in het ministaatje Andorra, een waar paradijs voor shoppers.

Voor de liefhebber van ultiem rijgenot

Deze autoreis is vooral geschikt voor avontuurlijk ingestelde bestuurders die gek zijn op sportieve autoritten. Dit geldt ook voor hen die deze boeiende rit graag alleen willen rijden. We zullen zeker proberen met de hele groep tegelijk op te rijden. De ervaring is dat iedereen wel een reismaatje kan vinden die zo’n beetje dezelfde rijstijl heeft zodat niemand echt alleen hoeft te rijden. De hele groep kan elkaar natuurlijk ook weer ontmoeten bij de koffiestops en lunchpauzes, waar we ongetwijfeld onze ervaringen over deze fascinerende autotocht zullen uitwisselen.

Routeboek en Stuurmanswegentas

Bij het vertrekpunt zult u de Stuurmanswegentas ontvangen. In deze tas vindt u o.a. het routeboek waarin de volledige route in het duidelijke bol-pijl systeem wordt aangegeven. Voor de autobestuurders die liever zonder routeboek rijden hebben we een nieuw navigatiesysteem ontwikkeld zodat u de route indien gewenst ook zonder het routeboek kunt rijden.

Begeleiding

Net als vorig jaar wordt deze autoreis ook dit jaar weer begeleid door Dolf en Anita Dekking. Ook hebben zij deze prachtige route uitgezet en nagereden. Dolf werkt al jaren als de vaste rijtrainer van Autovisie en als begeleider van de Stuurmanswegenreizen. Tijdens de tocht zal hij graag even bij u langskomen om u wat extra informatie en tips te geven, zodat u nóg meer kunt genieten van uw auto en deze toch al geweldige route. Anita, de vrouw van Dolf, heeft al jarenlange ervaring in het organiseren van dit soort autoreizen en rij-events voor Autovisie. Zij kent ook de Stuurmanswegenreizen op haar duimpje.

Datum en prijzen

De Stuurmanswegenreis door de Pyreneeën vindt plaats van vrijdag 13 oktober t/m donderdag 19 oktober.

  • Prijs op basis van een 1-persoonskamer: € 1825,- HP
  • Prijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1695,- HP p.p.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

  • Hotelovernachtingen in uitstekende hotels op basis van halfpension
  • Begeleiding en een routeboek/tas

Wij selecteren en reserveren altijd de locaties voor de koffiestops en lunches. Het gebruik hiervan is optioneel.

Direct boeken

Klik hier om direct te boeken via Dolf Dekking Driving Events (partner)

Reageren op dit artikel:

shutterstock_21570616
Vorig bericht

Stuurmanswegen Provence

STS_9734
Volgend bericht

Stuurmanswegen Eifel en Ardennen

Marlies Beerman

Marlies Beerman