Autoroute Vogezen

De nazomer is een van de mooiste periodes van het jaar om de Vogezen te verkennen. De Vogezen, gelegen in het noordoosten van Frankrijk, bieden in deze periode een prachtige gelegenheid voor sportieve chauffeurs om deel te nemen aan een spectaculaire autorit. In deze periode zijn de wegen door de Vogezen namelijk relatief rustig omdat de meeste toeristen alweer naar huis zijn, terwijl de prachtige natuur er nog steeds op zijn mooist is en de temperatuur nog heel aangenaam is. De route door de Vogezen gaat over sensationele bergpassen, uitdagende slingerende, stijgende en dalende wegen en bieden u tijdens de rit prachtige uitzichten op de mooiste bergtoppen, meren, rivieren en valleien van de Vogezen.
vogezen-4

Routes voor liefhebbers van het échte autorijden

De route is met alle zorg samengesteld, waardoor u elke dag kunt genieten van alle uitdagingen en al het moois dat de Vogezen te bieden hebben. De Stuurmanswegenreis door de Vogezen heeft als basis het historische stadje Obernai. Elke dag starten we vanaf hier weer een nieuwe route.

Ook minder bekende routes

Bestuurders die al vaker in de Vogezen geweest zijn, zullen de routes over de uitdagende Route des Crêtes met de sensationele Col de la Schlucht wel kennen, net als de route naar de op drie na hoogste berg van de Vogezen, de Hohneck. Maar tijdens onze Stuurmanswegenreis kunt u ook kennismaken met de wat minder bekende maar minstens zo interessante autoroutes.

Voor rijders met échte stuurmanskunsten

Wij hebben deze fantastische autoroute door de Vogezen uitgezet voor de echte sportieve bestuurders die hun geweldige stuurmanskunsten graag optimaal willen benutten. Het maakt niet uit of u alleen rijdt, of samen. Want ook als u alleen bent, is deze route namelijk prima te rijden. Uiteraard proberen we in eerste instantie zoveel mogelijk met z’n allen samen op te rijden. Omdat de snelheden toch wel zullen verschillen, vindt iedereen uiteindelijk wel een maatje waarmee het qua rijstijl lekker klikt om de route samen mee te vervolgen. Tijdens de koffiestops en de lunchpauzes komen we allemaal toch weer bij elkaar en kunnen we lekker napraten over alles wat we onderweg allemaal hebben beleefd.

Stuurmanswegentas met routeboek

Bij het begin van deze Stuurmanswegenreis krijgt u de Stuurmanswegentas. Daarin vindt u het routeboek, dat u zonder problemen van het vertrekpunt van de route naar het eindpunt van de uitgezette route zal leiden. De route staat in dit boek heel duidelijk aangegeven met een bol-pijl systeem. Daarin worden ook duidelijke aanwijzingen gegeven. Toch kan het zijn dat u liever niet met zo’n boek rondrijdt. Vooral als u alleen rijdt, vindt u het misschien prettiger om gebruik te maken van ons nieuwe navigatieprogramma. Ook dat is uiteraard mogelijk.

Begeleiding

De route van deze reis door de Vogezen is volledig uitgestippeld door Dolf en Anita Dekking. Zij nemen ook de begeleiding van deze ritten voor hun rekening. Dolf Dekking heeft een jarenlange werkervaring als vaste rijtrainer voor Autovisie. Tijdens de hele reis zal hij iedereen die het graag wil van tips en informatie voorzien, zodat iedereen volop kan genieten van de erg fraaie tochten die we tijdens deze dagen zullen gaan rijden. Anita Dekking organiseert al jarenlang diverse autoritten en natuurlijk ook de succesvolle Stuurmanswegenreizen van Autovisie.

Datum en prijzen

De Stuurmanswegenreis door de Vogezen vindt plaats van donderdag 28 september t/m zondag 1 oktober. We ontmoeten elkaar op 28 september om 14.00 uur in de bar van het hotel. De reis eindigt op 1 oktober rond 17.00 uur in het prachtige kloosterhotel in Hornbach, waar we onder het genot van een afscheidsdrankje afscheid van elkaar nemen.

  • Prijs op basis van een 1-persoonskamer: € 895,- HP
  • Prijs op basis van een 2-persoonskamer: € 825,- HP p.p.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

  • Hotelovernachtingen in uitstekende hotels op basis van halfpension
  • Begeleiding en een routeboek/tas

Als u wilt, kunt u gebruik maken van de locaties voor de koffiestops en lunches die wij voor de groep hebben uitgezocht en gereserveerd.

Direct boeken

Klik hier om direct via Dolf Dekking Driving Events (partner)

Reageren op dit artikel:

luxemburg
Vorig bericht

Stuurmanswegen Luxemburg

Dolf Dekking Dolomieten reis 2015
Volgend bericht

Stuurmanswegen Dolomieten

Marlies Beerman

Marlies Beerman