Hoe lang… is de actieradius van een Chinees? Nou, best lang eigenlijk, want de Buick Velite (die voor de Chinese markt bedoeld is) komt op een volle batterij net iets verder dan zijn Chevrolet Volt-broer.

Buick Velite

Beide zijn plug-in hybrides en komen onderhuids vrijwel volledig overeen. De Buick Velite kan echter 116 kilometer ver komen op elektrische kracht alleen, terwijl de Chevrolet Volt al na 85 kilometer geen elektropuf meer heeft. De totale actieradius van de Velite zou, volgens Buick, op 768 kilometer liggen.

LEES OOK: BUICK VELITE CONCEPT OP AUTO GUANGZHOU

De nieuweling staat deze maand op de autoshow van Shanghai en werd vorig jaar november al ‘geteased’ met de Buick Velite Concept. In 2004 was er overigens ook al een Buick Velite Concept, al ging het toen om een studiemodel van een roadster. De auto werd getekend door ontwerpers van Buick en Bertone.

Reageren op dit artikel:

Copzilla
Vorig bericht

Nissan 'Copzilla' GT-R gooit je zo achter de tralies

Audi R8 laserlicht
Volgend bericht

Amerikaanse Audi R8 V10 Plus krijgt standaard laserlicht

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”