Infiniti houdt met deze QX80 Monograph een belangrijke traditie in ere. Het model ziet er nogal obees uit, wat keurig in lijn is met de twee voorgaande QX80-generaties (of QX56 zoals het model eerst heette).

QX80 Monograph

Want ja, dit studiemodel laat ons zien hoe de aankomende QX80 gaat ogen. De huidige olifant in Infiniti’s porseleinkast wordt echter pas over een paar jaar vervangen. Het model – dat is gebaseerd op de Nissan Patrol – werd in 2010 geïntroduceerd en kreeg vier jaar geleden een bescheiden oppepper.

LEES OOK: INFINITI Q60 BLACK S HEEFT LINK MET FORMULE 1… SOORT VAN

De QX80 Monograph is meer dan vijf meter lang, ruim twee meter breed en bijna twee meter hoog. Hij rolt op 24 inch wielen, die maar liefst 26 inch (!) groot lijken doordat de buitenste rand ervan een deel van de band afdekt. De onderzijde van de QX80 Monograph is volledig glad, waardoor de kolos iets beter door de lucht zou glijden.

Infiniti QX56 (2004 – 2010)

Infiniti QX56

Infiniti QX56/QX80 (2010 – heden)

Infiniti QX80

Reageren op dit artikel:

Lincoln Navigator
Vorig bericht

Lincoln Navigator valt af, maar is nog steeds moddervet

Qoros K-EV
Volgend bericht

Qoros K-EV is onderhuids een Koenigsegg

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”