Beetje veel BMW-nieuws vandaag, maar hé… daar kunnen wij weinig aan doen. Want naast onze eerste testnotities van de 520d Touring en de nieuwe 8 Serie zijn er ook nog de ‘gefacelifte’ BMW 1 Serie en 2 Serie.

138331-2017-bmw-m2-facelift-2

Hoewel, gefacelift… Soms vragen we ons af waarom fabrikanten überhaupt de moeite nemen, want de veranderingen aan de BMW 1 Serie en 2 Serie moet je echt met een elektronenmicroscoop zoeken. Eigenlijk is alleen de 2 Serie echt onder het mes gegaan. Hij heeft ogenschijnlijk iets bredere nieren, grotere luchtinlaten en anders ingevulde koplampen en achterlichten.

BEKIJK OOK: EERSTE TESTNOTITIES EN FAST LAP BMW M2

Van de 1 Serie komen vooral nieuwe uitrustingsniveaus op de markt, zoals de Edition Shadow, de Edition Sport Line Shadow en de Edition M Sport Shadow (alleen leverbaar op de M140i). De betekenis van Shadow laat zich enigszins raden. De grille is zwart, de achtergrond van de koplampen is zwart en de achterlichten zijn donker. Verder zijn er nieuwe lichtmetalen wielen en kleuren (Seaside Blue en Sunset Orange).

BMW 1 Serie

BMW 2 Serie

Reageren op dit artikel:

miljoenste
Vorig bericht

Miljoenste Porsche 911 is een ode aan de eerste

Suzuki Vitara
Volgend bericht

Special FX-man verkoopt Suzuki Vitara. Maakt epische spot!

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”