Seat heeft wat lekkageschade opgelopen. Hoewel, het merk vindt het vast niet heel erg dat deze platen van de nieuwe Arona op het web zijn beland. Publiciteit is immers publiciteit.

Seat AronaHet zal niemand ontgaan, de foto’s zijn gelekt via MQB-Coding & Retrofit. En wat we zien, is niet heel verrassend. We zien een compacte crossover in de gebruikelijke Seat-designtaal, met als enige ‘uit de band spring’-element het zwarte dak en de D-stijl.

“We zien een compacte crossover in de gebruikelijke Seat-designtaal”

De Arona gaat in december in de verkoop en neemt het dan op tegen auto’s als de Nissan Juke en Renault Captur. Hij staat op Volkswagens MQB-platform en wordt waarschijnlijk alleen maar leverbaar met voorwielaandrijving.

LEES OOK: SEAT 600 SMB IS EEN STUDIEMODEL VAN ZESTIG JAAR OUD

Zijn motoren leent de Arona van de net geïntroduceerde Ibiza. Voorin zien we dus een 1.0 TSI (met 95 of 115 pk), een 1.5 TSI met 150 pk of een 1.6 diesel (80, 95 of 115 pk). Zijn naam leent de Arona dan weer van een stad op het Spaanse eiland Tenerife.

Seat Arona

Vijfde generatie Seat Ibiza roept déjà vu op

Reageren op dit artikel:

i3 Carbon Edition
Vorig bericht

BMW i3 Carbon Edition is exclusief voor Nederland

Mini Clubman
Volgend bericht

Sjoerds Weetjes #26: Alarmlichtje van de Mini Clubman

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”