Tja, en dan ben je de nieuwe Franse president… Iets wat voor Emmanuel Macron niet betekent dat hij wordt rondgereden in een opulente staatslimousine. Hij moest tijdens zijn inhuldiging namelijk een beetje ongemakkelijk in het open dak van een DS 7 Crossback staan. In de stromende regen nog wel.

DS7 Sportback

Voorganger François Hollande had het wat dat betreft nog minder presidentieel voor elkaar, want die zwaaide in 2012 het Franse volk toe vanuit een ‘simpele’ DS 5. Dan hadden onder meer Nicolas Sarkozy, Georges Pompidou en Charles de Gaulle statigere vierwielers onder hun achterwerk, zoals onder meer de Peugeot 607 Paladine, Citroën SM Présidentielle en Citroën DS.

LEES OOK: DS 7 CROSSBACK ZET EERSTE STAP OMHOOG

Terug naar de DS 7 Crossback. Macrons exemplaar is de eerste op kenteken, want de eigenlijke levering van het model start pas in januari 2018. Hij is voor de inhuldiging van de Franse president in Parijs uitgevoerd in Ink Blue, heeft een dak dat bijna volledig open kan, een vlaghouder en presidentiële badges. Vanaf vandaag is de DS 7 van Macron te zien in DS World in Parijs.

DS7 Sportback

Charles de Gaulle in de Citroën DS

ds-1

Georges Pompidou in de Citroën SM Présidentielle

ds-3

Nicolas Sarkozy in de Peugeot 607 Paladine

ds-4

François Hollande in de DS 5

Felix de Malleray

Reageren op dit artikel:

Renault Turbo II - Autovisie Cars & Coffee XXL - Autovisie.nl
Vorig bericht

Homologatiespecials op Autovisie Cars & Coffee XXL

M Performance Edition
Volgend bericht

BMW M240i M Performance Edition valt graag op

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”