Kennen jullie Liberty Walk? Dat is een Japanse tuner die supercars bijna letterlijk op de grond legt en ze voorziet van nogal wanstaltige wielkastverbreders. Wij zijn geen fan, maar moeten toch toegeven dat deze Honda S660 werkelijk onweerstaanbaar oogt in zijn veel te grote Liberty Walk-jas.

Liberty Walk

Alsof het schattige, 63 pk sterke middenmotor sportwagentje ook graag bij de grote jongens wil horen, want ‘zij zijn groot en ik is klein’ is natuurlijk niet eerlijk. Dat weten we van Calimero. Daarom verbergt de LB-Works SSX-660R zijn 830 kilogram wegende lijfje achter Liberty Walk-schoudervulling en nogal serieus ogende slicks.

LEES OOK: HONDA CIVIC TYPE R IS WEER KING OF THE RING

Laat je echter niet afleiden door de naam LB-Works SSX-660R. Er is onderhuids weinig veranderd aan de Honda S660 (die alleen maar in Japan te koop is). Liberty Walk heeft hem alleen luchtvering meegegeven, want al buikschuivend kom je natuurlijk niet eens een oprijlaan af. De gewone S660 is sinds 2015 op de markt en meet slechts 3,4 meter in de lengte, 1,5 meter in de breedte en 1,2 meter in de hoogte. Hij weegt 830 kg.

Honda S660: Kei-hard de lekkerste

Reageren op dit artikel:

Volvo XC60 2017 - Autovisie.nl
Vorig bericht

Review: Volvo XC60 (2017)

BMW M5 Computerillustratie Schulte Design
Volgend bericht

Ook uitschakelbare vierwielaandrijving voor BMW M5

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”