De Chinese Volvo eigenaar Geely neemt een meerderheidsbelang in Lotus Cars, zo berichtte het bedrijf eerder vandaag. Voor Lotus breekt er een nieuw tijdperk aan, voegde Geely eraan toe.

Lotus Evora 400 003

De overeenkomst betreft een aandeel van 51% in Lotus en is onderdeel van een deal tussen Zhejian Geely Holding en het Maleisische Proton. De Chinezen hebben een belang van 49.9% in Proton genomen.

LEES OOK: SJOERDS AUTOWEETJES #27: DIT IS EEN LOTUS ELAN… TOCH?

In een eerste reactie zei Geely dat het voornemens is Lotus in staat te stellen diens “volle potentieel” te benutten. Het bedrijf zal er naar eigen zeggen op toezien dat er versneld “nieuwe producten en technologieën” op de markt worden gebracht.

Geely hoopt op haar beurt dat ze de kennis en expertise van Lotus op het gebied van gewichtsbesparing kan gebruiken om aan verbruiksregels te voldoen.

LEES OOK: EERSTE TESTNOTITIE: LOTUS ELISE SPRINT (2017)

De definitieve overeenkomst wordt naar verwachting in juli getekend. Het is niet bekend hoeveel geld er met de deal gemoeid is.

De Volvo deal tussen Geely en Ford Motor Company stamt alweer uit 2010. Vijf jaar later verkocht Volvo voor het eerst meer dan een half miljoen voertuigen. In 2016 boekte het met 534.332 exemplaren een nieuw record. Geely is tevens eigenaar van London Taxi.

Reageren op dit artikel:

Autovisie Cars and Coffee september 2016 - M1r-Photography
Vorig bericht

Aftellen voor Autovisie Cars & Coffee XXL

vw-golf-gti-first-decade-concept-Autovisie.nl
Volgend bericht

Een nieuw tijdperk, Volkswagen trekt doek van hybride GTI

Nick Augusteijn

Nick Augusteijn