Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Opel Insignia en Crossland X op Autovisie Cars & Coffee XXL

Benieuwd naar de nieuwe Opel Insignia en de Crossland X, maar geen zin om naar de dealer te gaan? Noteer dan zaterdag 27 mei in je agenda. Tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL zijn Opels nieuwe grote middenklasser en crossover te zien. De Crossland X staat zelfs nog niet eens bij de Nederlandse dealers!

Het is de tweede maal dat een Opel-model de naam Insignia draagt. De eerste editie was een relatief groot succes. Opel pakte met het model direct de felbegeerde titel Auto van het Jaar en wist 940.000 exemplaren te verkopen. Met de nieuwe generatie zoekt Opel het hogerop. De auto is in alle richtingen gegroeid, maar tegelijk ook lichter geworden. Door een betere afwerking en andere materiaalkeuzes in het interieur hoopt de autobouwer deze keer meer klanten uit het hogere segment te trekken. Het strijdwapen is een forse vijfdeurs hatchback en een stationwagon onder de naam Sports Tourer. Welke variant Autovisie tijdens Cars & Coffee XXL toont, verklappen we nog niet.

Nederlandse primeur

Druppelen de eerste exemplaren van de Insignia nu bij de dealers binnen, de Crossland X staat nog niet in de showroom. Tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL is de crossover voor het eerst in Nederland te zien. De auto is nieuw in het programma, al komt door zijn komst de Meriva te vervallen. De Crossland X komt voort uit een samenwerking met PSA, dat op dezelfde (Franse) basis de Citroën C3 Aircross uitbrengt. De twee vijfzitters rollen uit dezelfde Spaanse Opel-fabriek.

Expo Haarlemmermeer

Autovisie Cars & Coffee XXL wordt op zaterdag 27 mei 2017 gehouden op de Expo Haarlemmermeer aan de Stelling 1 in Haarlemmermeer. De hekken gaan om 10.00 uur openen. Kijk voor meer informatie op www.carandcoffee.nl. Naast de Mitsubishi Eclipse Cross staan ook de Opel Insignia Sports Tourer, de Opel Ampera-e, Seat IbizaVolkswagen Arteon en Renault Koleos voor het eerst op een Nederlands auto-evenement.

 

Benieuwd hoe de Opel Insignia rijdt? Kijk hier het testverslag.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.