De vorige Volvo XC60 was zijn hele leven lang, al sinds 2008 de nummer 1 in zijn segment. Weet de nieuwe dat te evenaren? Jaco Bijlsma maakte als eerste Nederlandse journalist een testrit met de nieuwe XC60 in Spanje.

Upmarket

Dat was een aangename ontmoeting want de XC60 werd in veel opzichten beter dan zijn voorganger: hij werd niet alleen iets groter maar vooral ook ruimer van binnen, kreeg meer veiligheidssystemen mee en is nu ook te krijgen met luchtvering en variabele Ohlins-dempers rondom. Daarmee werd hij vooral comfortabeler. De XC60 die zijn platform en motoren deelt met de 90-serie ging wel ietsje meer upmarket want de basisuitvoering van het vorige model verdween. De prijs ligt gemiddeld zo’n drie mille hoger dan zijn voorganger en start voorlopig vanaf dik 58 mille. Of dat genoeg is om opnieuw pole-position in het segment te pakken is de vraag. De concurrentie is de afgelopen tijd namelijk flink toegenomen met auto’s als de Jaguar F-Pace en Alfa Romeo Stelvio.

De video liever op YouTube bekijken? Klik dan hier!

Reageren op dit artikel:

Elextra
Vorig bericht

'Elextra is snelst sprintende auto ooit gemaakt'

Liberty Walk
Volgend bericht

Aah, wat lief! Liberty Walk geeft Honda S660 schoudervulling

Jaco Bijlsma

Jaco Bijlsma

Algemeen hoofdredacteur verantwoordelijk voor alle uitingen van Autovisie. Heeft al vanaf kinds af aan een passie voor auto's. Waardeert ze in alle vormen van klassiek tot ultra-modern, maar moest hij kiezen tussen een Spartaanse doelgerichte, lichtgewicht sportwagen en een ultra-luxe limousine dan koos hij zonder twijfel voor de eerste.