Die Hennessey Venom F5 van gisteren zou 466 km/h moeten halen. Realistisch? Of toch Amerikaanse bravoure? Want volgens Bugatti is het zo simpel niet om hard te gaan. Daarom blijft de Chiron voorlopig begrensd op 420 km/h. Pas in 2018 zou Bugatti de teugels willen laten vieren.

Bugatti Chiron

Wat is het probleem? Dat zijn de banden, aldus Bugatti-testcoureur Andy Wallace tegen Popular Mechanics. Wallace geeft een voorbeeld van de krachten die op hoge snelheden loskomen. Normaal gesproken weegt een ventieldopje van een Chiron zo’n 2,5 gram, zegt hij. Maar bij 420 km/h weegt datzelfde dopje door de g-krachten die erop worden uitgeoefend ongeveer 7,2 kilogram.

LEES OOK: EERSTE BUGATTI CHIRON IN NEDERLAND AFGELEVERD

Wallace weet echter dat Michelin werkt aan banden die de topsnelheid van de Chiron naar ongeveer 450 km/h kunnen brengen. Ze zijn bijna af, dus denkt Wallace dat Bugatti in 2018 een echte hogesnelheidsrun met de Chiron zal gaan doen. Tot die tijd blijft de wagen onverbiddelijk begrensd op 420 km/h. Sneller kunnen zijn banden namelijk niet gaan.

Review: Bugatti Chiron (2017)

 

Reageren op dit artikel:

2017 Acura NSX
Vorig bericht

Honda NSX wint Beste Nieuwe Motor 2017

Tesla Model S versus Mercedes-AMG E 63 S - Autovisie.nl
Volgend bericht

Autovisie TV: Tesla Model S P100D versus Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+ (2017)

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”