Hot hatchbacks gaan niet alleen snel de Nordschleife rond, maar ook binnen no time van verkoopsucces naar ‘oh ja, die is er ook nog’. Honda denkt daar wat op gevonden te hebben. Het merk wil gefaseerd extra varianten van zijn Civic Type R introduceren.

Honda Civic Type R Nurburgring - Autovisie.nl

“We hopen dat we onze verkopen stabieler kunnen houden door geleidelijk meer varianten [van de Honda Civic Type R] op de markt te brengen”, zei Honda-technicus Hideki Matsumoto tegen Automotive News. Op die manier zou Honda, à la Porsche met zijn vele 911-varianten, de interesse in de Civic Type R hoog willen houden.

“Honda wil de interesse in de Civic Type R hoog proberen te houden”

Wat komt er dan aan? Nou, dat is uiteraard nog niet officieel bekend, maar denk aan een meer hardcorevariant (om in 911-termen te blijven: GT3 of GT3 RS), een vierwielaangedreven versie en een meer comfortabel model. Over die laatste zegt Matsumoto dat Honda denkt aan een Civic Type R “die meer gericht is op het grand touring-aspect”.

LEES OOK: HONDA CIVIC TYPE R IS WEER KING OF THE RING

De Honda Civic Type R is uitgerust met een 2,0 liter viercilinder turbomotor, die 320 pk en 400 Nm produceert. Daarmee gaat de gevleugelde Japanner in 5,7 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt hij een top van 272 km/h. In Nederland is de Honda Civic Type R te koop vanaf 53.980 euro.

Eerste testnotities: Honda Civic Type R (2017)

Reageren op dit artikel:

Kia Stonic
Vorig bericht

Kia Stonic is Koreaans antwoord op Renault Captur

Volkswagen Polo - Autovisie.nl
Volgend bericht

Volkswagen Polo te koop vanaf 15.550 euro

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”