Even wat vitamine AMG op de vroege morgen kan nooit kwaad. Want de heren en dames uit Affalterbach hebben voor deze video twee uitersten bij elkaar verzameld: een Mercedes-Benz 190E 2.5-16 EVO II en een Mercedes-AMG C 63 DTM.

Het equivalent van een Atari 2600 en een Sony PlayStation 4 Pro dus, want wat is die EVO II nog heerlijk simpel. Voormalig DTM-coureur Karl Wendlinger zegt het al: “Hij is gewoon gebaseerd op de straatlegale 190E en heeft op het stuur alleen de drie hoogstnodige knoppen.”

“Van een stuurwiel – met de nadruk op wiel – is geen sprake meer”

Maro Engel, nu in de DTM actief, laat daarentegen zien dat zijn C 63 DTM juist helemaal niets met de C 63-straatauto te maken heeft. De deuren (van koolstofvezel ongetwijfeld) kun je bij wijze van spreken met een pink optillen en van een stuurwiel – met de nadruk op wiel – is geen sprake meer.

LEES OOK: AUDI MOTORSPORT-BAAS TEGEN DTM-RIJDER – ‘RAM ZE VAN DE BAAN!’

Welke van de twee doet die vierklepper in onze borst het hardst kloppen? Wij gaan zonder enige twijfel voor de Modern Talking-charme van de oude EVO. Maar het is natuurlijk aan jullie? Roept u maar! De 190? Of toch de C 63?

Mercedes-AMG C 63 Coupé Edition 1 debuteert naast DTM-racer

Reageren op dit artikel:

Subaru BRZ tS 2
Vorig bericht

America first: Snelle Subaru’s voor de VS

Mars Rover Concept
Volgend bericht

NASA's Mars Rover Concept blijft gewoon op de aarde

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”